Zimski vonji v spalnici

Cimet, klinčki in pomaranče se v prazničnih dneh pogosto znajdejo v naših domovih. Ste kdaj pomislili, kaj bi se zgodilo, če bi te praznične vonjave prenesli v naše spalnice?
Pa poglejmo:

Začnimo pri pomarančah
Sladek vonj pomaranč očara tako otroke kot tudi odrasle. Vonj pomaranče nas razvedri in pomaga najti optimizem. Za boljši spanec lahko uporabite pomarančno na več načinov:

 1. Masažno olje
  Pomarančno olje za masaže vas bo nežno zazibalo v spanec.
 2. Pomarančna kopel
  Za sprostitev pred spanjem kanite nekaj kapljic pomarančnega eteričnega olja v vašo kopel in se »odklopite«.
 3. Pomarančni napitek
  V trgovini poiščite pomarančno vodo, izdelano iz cvetov pomarančevca. Pred spanjem v kozarec mleka vmešajte časjno žličko pomarančne vode in »na spanje«.
 4. Pomarančna pršilka
  Kapljice eteričnega olja kanite v pršilko napolnjeno z vodo. Poškropite po zavesah, posteljnini in se prepustite čudovitemu vonju.

zimski-vonj-zdravpspanje-2013-12-470

Klinčki
Olje klinčkov je odlično za masažo telesa. Kaj ko bi ga preizkusila kar danes zvečer?

Klinčki + pomaranče
Ustvarjanje t.i. pomander je v prazničnem času zelo pogosto. Čim več klinčkov napikajte v pomaranče in jih postavite na dekorativne krožničke. Pustite, da se praznični vonj razširi po celotnem stanovanju.

In cimet.
Če verjamemo ustnemu izročilo, potem lahko cimet uporabimo kot afrodiziak. Cimet kot začimbo lahko uporabimo pri kuhanju, pečenju piškotov in pripravi prazničnih pijač – dodajte kuhanemu vinu, čaju, … Cimet pa v sam prostor vnesemo z eteričnim oljem ali cimetovimi palčkami.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...