Zbujanje brez kave

Zbujanje brez kave

Kava je super! Večina ljudi se strinja. Pitje kave pa prav tako zmanjša tveganje za nastanek diabetesa, depresije in tudi nekaterih vrst rakavih obolenj. Mnogi si ne predstavljamo, da bi se prebudili brez kave, vendar pa obstaja mnogo načinov, ki nas napolnijo z energijo in spravijo s postelje.

Pretegnite se!
Naše telo se je ponoči popolnoma umirilo in sprostilo. Bolj globoko ste spali, globlja je bila tudi sprostitev telesa. Začnite počasi in najprej prebudite prste, zavrtite dlani v eno nato v drugo stran. Dvignite roke za glavo in se poskušajte čim bolj raztegniti.

Poskusite »ribjo pozo«
Lezite na hrbtu in potisnite roke pod vaše boke. Dvignite prsni del nad ramena in se raztegnite. Nato počasi nagnite glavo nazaj, vseskozi počasi in umirjeno dihajte.
Kako narediti ribjo pozo? Kliknite tukaj >> http://www.youtube.com/watch?v=VtJsGDSAzks

Zajtrkujte jabolko!
Sadež poln energije in naravnih sladkorjev bo poskrbel za uravnan sladkor v vašem telesu. Če niste ljubitelj jabolk, poskusite z bananami in pomarančami. Če je pred vami dolg dan, kombinirajte sadje z grškim jogurtom.
jabolko-zdravospanje-2014-11

Športajte!
Za večino je tek zadnja stvar, na katero pomislimo zjutraj, ko smo še zaviti pod mehke in tople odeje. Jutranjemu teku pa v prid govori ogromno raziskav. Ne le, da vas bosta jutranji zrak in sonce popolnoma prebudila, endorfini, ki se izločajo med tekom, pa vas bodo takoj spravili v dobro voljo. Da ne omenjamo, kako ponosni boste nase po jutranji rekreaciji.

tek-zdravospanje-2014-11

Sonce in svež zrak
Za vse tiste, ki se raje sprehajate, kot tečete. Med sprehodom globoko dihajte – pljuča boste napolnili s svežim zrakom. Globoko dihanje pa se je izkazalo kot prva pomoč pri stresu in utrujenosti. Dobra volja zagotovljena!

Mrzel tuš!
Sliši se grozljivo! In tudi je, vse dokler se ne navadite. Hitra sprememba telesne temperature namreč zmanjšuje stres in prebudi tudi vaše možgane. Hkrati pa mrzel tuš pospeši krvni obtok in blagodejno vpliva na imunski sistem.
PS: Če se vam zdi mrzel tuš popolnoma nesprejemljiv, poskusite mrzlo vodo uporabiti vsaj ob umivanju obraza.

Kozarec vode
Vas še vedno nismo prepričali v pozitivne lastnosti mrzle vode? Potem zjutraj poskusite spiti vsaj kozarec hladne vode. Tudi to bo spodbudilo adrenalin in poživilo krvni obtok.

Čaj
Če zjutraj radi srknete nekaj toplega, zamenjajte kavo za čaj. Tudi čaj vsebuje kofein, vendar bistveno manj kot kava, hkrati pa izboljšuje imunski sistem in znižuje krvni pritisk.

caj-zdravospanje-2014-11

Jutranja glasba
Ustvarite svoj jutranji seznam predvajanja. Naložite pesmi, ki vas napolnijo z energijo in poslušajte med tem, ko se pripravljate na odhod. In še bolje, na poti v službo.
Mogoče poskusite s to: http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...