Sanjski dnevnik

sanjski dnevnik

KLIKNITE NA SPODNJI GUMB IN PRENESITE BREZPLAČNO PREDLOGO ZA BELEŽENJE SANJ.

[wpdm_file id=5]

Kaj je sanjski dnevnik?
Sanjski dnevnik je beležnica namenjena zapisu sanj. Vanj dnevno vpisujemo sanje, občutke in dogodivščine iz sveta sanj, da jih ne pozabimo in si jih laže razložimo.

Kako uporabljam sanjski dnevnik?
Prostor za sanjski dnevnik je tik ob vaši postelji. Sanje zapisujemo takoj, ko se zbudimo. Pri razlagi sanj so namreč pomembne podrobnosti, ki pa jih zelo hitro pozabimo. Včasih se sanj zjutraj ne spominjamo, zato ljudje pogosto mislijo, da nikoli ne sanjajo. Pogosto pa nas kakšen dogodek, beseda ali celo vonj spomnijo na vsebino sanj.

Zjutraj vse zapišite v sanjski dnevnik
Kdo uporablja sanjski dnevnik?
Dnevnik je zanimiv predvsem za ljudi, ki se ukvarjajo z lucidnimi sanjami*. Za lažje sledenje in analizo si jih vsak dan zapišejo in jih potem pregledajo.

*V lucidnih sanjah imamo kontrolo nad tem, kar v sanjah počnemo. Sami narekujemo potek sanj in sprejemamo odločitve, kaj se bo v sanjah zgodilo. Lucidne sanje so tudi odraz naših želja, saj v sanjah nimamo nikakršnih omejitev.

Kaj lahko dnevnik naredi zame?
Zapis sanj v dnevnik in njihova analiza vam lahko marsikaj pove o vaši podzavesti, željah ter strahovih, ki se jih niti sami ne zavedate. Bodite pozorni na ponavljanje dogodkov, oseb, kako se v sanjah počutite in vse zjutraj skrbno zapišite. Pri razlagi si lahko pomagate s sanjskimi knjigami ali pa z pomoč in razlago prosite strokovnjake.

Sanjski dnevnik vam bo razložil zdravnik