Rastlinice - več kot samo okraski

Rastlinice – več kot samo okraski

Rastline pogosto izbiramo izključno na podlagi njihovega videza. Preden pa izberete rastlinice za v vaš dom, naredite mini raziskavo, saj so nekatere izmed njih tudi odlične “čistilke zraka”. Te rastline so primerne tudi za manjša stanovanja in spalnice.

1. Aloe Vera
Aloe Vera je veliko več kot nega po sončenju. Uporabimo jo lahko kot čistilko zraka, saj njeni listi absorbirajo onesnaževalce, ki jih najdemo v kemičnih čistilih in izdelkih, ki jih uporabljamo v gospodinjstvu.

aloevera-zdravospanje-rastlinice-4702. Potos – Zlatolistni drevoljub
Potos velja za hitro rastočo rastlino, ki tudi učinkoviti čisti zrak. Potosa ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, rad pa ima svetle prostore.

3. Obrobljena dracena – Obrobljena zmajevka
Dracena učinkovito očisti prostor, saj iz njega odstrani ksilen, trikloriten in tudi formaldehid. Če ji ustvarimo dobre pogoje, lahko zraste tudi do 5m visoka.

Pri izbiri rastlin bodite pozorni tudi na nego, ki jo potrebujejo in ali bo vaš prostor odgovarjal izbrani rastlini. Če ste v svetu rastlin novinec ali novinka, izberite rastline, ki ne potrebujejo posebne pozornosti in spadajo med manj občutljive.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...