Materiali - kako jih izbrati?

Materiali – kako jih izbrati?

splosen-banner-leticia-468x60

LEPA JUTRA SE RODIJO IZ ČUDOVITEGA SPANJA IN ČUDOVITO SPANJE IZ SKRBNO IZBRANIH MATERIALOV. SE TUDI VI SPRAŠUJETE, KATERI MATERIALI ZAGOTAVLJAJO RESNIČNO NARAVEN OBČUTEK?

Naravni materiali zagotavljajo zdravo spanje.

HLADNO VALJANA PENA
Če od ležišča pričakujete: prožnost + zračnost
Težko je verjeti, da so strokovnjaki iz pen, ki so zadrževale vlago in povzročale potenje, razvili material, ki je tako zračen, kot so novodobne pene. Sestavljene so iz odprtih mikrocelic, ki omogočajo prehajanje zraka v vse smeri. Zaradi zgradbe pa v vseh razmerah ohranjajo odlično prožnost in prilagajanje telesu.

SPOMINSKI MATERIAL
Če od ležišča pričakujete: popolno udobje + prijetno toplino
Strokovnjaki za zdravo spanje spominski material priporočajo predvsem ljudem, ki jih med spanjem zebe. Spominska pena med spanjem zagotovi prijetno topel občutek in  zračenje vašega ležišča.

Tako hladna valjana pena kot tudi spominski material vsebujeta vlakna bio soje, ki jo pridobivajo z neokrnjenih polj.

Naravni materiali za zdravo spanje.

VZMETI
Če od ležišča pričakujete: čvrsto ležišče + zračnost
Vzmeti so zaradi njihove trpežnosti pri uporabnikih še vedno zelo priljubljene. Proizvajalci postelj pa se dandanes poslužujejo žepkastih vzmeti. Vzmeti so manjše in »oblečene« v tkanino, kar pomeni, da je prilagajanje telesu bistveno večje, kot smo ga bili vajeni na starejših vzmetnicah. Postelje z vzmetmi so zelo zračne in trpežne, v kombinaciji s peno pa nudijo veliko udobje.

Materiali - vzmeti

LATEKS
Če od ležišča pričakujete: udobje
Ležišče iz lateksa nudi izjemno udobje, vendar ni tako zelo zračno, kot vzmetnice iz pene ali vzmeti, saj ima večina ležišč iz lateksa zračne kanale zvrtane le do polovice. Lateks je naraven material, pridobljen iz kavčukovca.

Naravni materiali

KONJSKA ŽIMA
Če od ležišča pričakujete: zračnost
Na konjski žimi smo že spali, danes pa so jo v veliki meri zamenjali drugi materiali. Žima je naraven material, v katerem pršice ne morejo preživeti. Se pa v žimnici nabira  prah, kar pomeni, da moramo vsakih nekaj let žimnico razdreti in žimo oprati ter jo spet vstaviti. Konjska žima je primerna za uporabnike, ki si želijo trše ležišče in povsem naraven material.

Nasvet: Pred nakupom ležišča pri prodajalcu povprašajte o poreklu materialov in njihovih certifikatih, ne glede na to, kateri material boste izbrali.

Iz kakšnega materiala pa je vaša postelja? Med komentarje zapišite svoje izkušnje. Veseli bomo vsakega mnenja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...