Ležišče

Zakaj je pomembno, da imamo dobro ležišče?
Slabo ležišče upočasni procese regeneracije, telo pa se med spanjem ne odpočije. Telo ima osem ur časa, da utrdi spomine, se fizično in psihično spočije, sprosti mišice, da vsako uro spanja porabi 86 kalorij ter se do jutra napolni z energijo. Ležišče, ki se nam ne prilega, nam povzroča bolečine, mravljičanost udov, zategnjenost mišic in slabo voljo že navsezgodaj.
Dobro ležišče omogča, da zjutraj oživimo.
Kakšno pa je dobro ležišče?
Dober jogi se nam popolnoma prilagaja. Podpira nas v ledvenem delu ter se vda v predelu bokov. Ležišče tako ne sme in ne more biti ene trdote. Ležišča so danes sestavljena že iz 20 različnih trdot, ki se telesu resnično prilagodijo.

Kako izberem pravo spalno podlago?
Pri izbiri pravega ležišča so informacije ključnega pomena. Z nakupom ne hitite, preberite si članke, nasvete in priročnike za lažjo izbiro pravega ležišča. Pozanimajte se o materialih, si odgovorite, kaj pričakujete od novega ležišča in se posvetujte s prijatelji.
Dobro ležišče pozitivno vpliva na spanje.
Vse informacije na strani Zdravo spanje
V rubriki Ležišča – Izbira ležišča lahko najdete vse informacije, ki vam bodo olajšale nakup ležišča. Našli boste informacije o materialih in njihovih lastnostih, uporabi nadvložkov in prilagodljivosti ležišč.
Kliknite tukaj: Izbira ležišča