Lavivavera: Intervju in DIY napovednik

Lavivavera: Intervju in DIY napovednik

POKLEPETALI SMO Z ŽIVO IN VERO, BOLJ POZNANI POD IMENOM LAVIVAVERA. NJUN BLOG STE ZAGOTOVO ŽE SREČALI. TO JE TISTI, NA KATEREM LAHKO NAJDETE RECEPTE ZA SLASTNE TORTICE, ZANIMIVE DIY PROJEKTE IN MNOGO NAVDIHUJOČIH FOTOGRAFIJ. VAS ZANIMA, ZAKAJ SMO JIH PROSILI ZA INTERVJU? PREBERITE DO KONCA.

Lavivavera, eden najprepoznavnejših slovenskih blogov prihaja izpod vajinih tipkovnic. Kako sta začeli s pisanjem bloga? So to otroške sanje ali splet okoliščin?

Le splet okoliščin, v otroških letih v Sloveniji namreč sploh še nismo vedeli kaj je to blog 🙂 zgodilo se je čisto spontano, kar dolgo sva se namreč pogovarjali o različnih poslovnih idejah, a se nobena ni zdela uresničljiva, tako sva se za začetek odločili za blog.

 

Pišeta o vseh »luštnih« stvareh: o čudovitih torticah, tulipanih, izgubljenih zajčkih, »naredi si sam« projektih, objavljata recepte , …(Še vedno ne vem, kako vama je uspelo speči popolne macaroonse?) Kje črpata navdih? Kako se odločita, kaj »gre na blog«?

(smeh) Za popolne macaroonse je Veronika trenirala kar dolgo in sprobala kar nekaj pečic, da je prišla do končnega perfektnega rezultata. Kako se odločiva kaj gre na blog? Nekako imava začrtano smer objav, ne želiva ravno kar vsega objavljati, drživa se nekakšnega plana, predvsem pa se trudiva, da ima vsaka objava nekakšno dodano vrednost in da je skrbno pripravljena.

 

Eden izmed vajinih zadnjih projektov je bilo oblikovanje stekleničke Equa. Kako sta se lotili projekta? Kaj vaju je spodbudilo k uporabi slovenskih vzorcev?

Do tega je prišlo povsem nepričakovano. Na sestanek sva se odpravili s čisto drugim predlogom, nato pa smo skupno prišli do ideje, da bi lahko midve dizajnirali novo stekleničko. Ideja nama je bila všeč, zato sva predlog sprejeli. Za slovenske vzorce sva se odločili po daljšem premisleku, saj nisva želeli narediti vzorcev, ki bi bili le lepi na pogled, ampak sva želeli vsemu dodati nekakšno zgodbo, dodano vrednost. Vzorci so nama bili obema všeč, dajejo retro pridih, midve pa sva jih želeli predstaviti na moderen način ter v zanje netipičnih pastelnih barvah.

lavivavera-steklenicke-equa-2013-10

Ali je razlog za sodelovanje z EQUA stekleničkami tudi ljubezen do zdravega življenja?

Zagotovo. Zavedava se, da je voda ključ do zdravja in se je trudiva spiti kar čim več na dan. Ker imava zelo aktiven življenjski slog in sva zelo veliko zdoma, nama steklenička pride zelo prav, saj imava tako vedno pri sebi zadostno količino vode, poleg tega pa ne onesnažujeva okolja s plastičnimi flaškami.

 

Kako pomembno je za vaju zdravo življenje, hrana, svež zrak in spanje? Katera izmed vaju je večja zaspanka? 🙂

Zdravju dajeva največjo prednost in se trudiva jesti čim bolj zdravo, se čim več ukvarjati s športom, preživeti vsaj uro na dan na svežem zraku ter seveda spati vsaj 8 ur na dan. Veronika je tista, ki zjutraj prej vstaja, jaz pa tista, ki jo je potrebno skoraj izvleči iz postelje 🙂

 

Kaj menita o sanjah, se lahko uresničijo? Kaj menita, kako zelo so sanje pomembne za posameznika? Kakšne so vajine?

Verjameva v to, da se sanje uresničujejo in meniva, da so pomembne, saj če lahko sanjamo, lahko sanje tudi izvedemo, le če so te dovolj močne. Najinih pa vam trenutno še ne izdava. Bova povedali takrat, ko se bodo uresničile 🙂

lavivavera-equa-2013-10-470

Če bi Lavivavera imela svojo sanjsko spalnico, kako bi bila opremljena?

Bila bi velika, prostorna, minimalistično opremljena. Imela bi velika okna, ki bi vanjo spuščala dovolj svetlobe. Oprema bi bila bela, postelja velika in udobna. Krasil pa bi jo dnevno svež šopek rož.

 

Za naše bralce sta pripravili poseben »naredi si sam« projekt, s katerim si bodo lahko polepšali spalnico. Nam namigneta za kaj gre? 🙂

Gre za enostaven projekt, ki si ga lahko izdela čisto vsak, brez izgovorov. Trenutno ne moreva povedati prav ničesar, saj bi že z enim namigom izdali celotno idejo 🙂 Zato ostanite z nami in se pustite presenetiti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...