Kaj morate vedeti pred nakupom nove postelje?

Kaj morate vedeti pred nakupom nove postelje?

STE SE TUDI VI ZNAŠLI PRED NAKUPOM NOVE POSTELJE, PREBRALI VSE FORUME IN SE POSVETOVALI Z VSEMI PRIJATELJI PA ŠE VEDNO NISTE PREPRIČANI, KAKŠNO LEŽIŠČE IZBRATI? KLJUB DOBRONAMERNIM NASVETOM PRIJATELJEV, JE NAJBOLJE POSLUŠATI LASTNO TELO IN SI PRED NAKUPOM ODGOVORITI NA NEKAJ VPRAŠANJ.

zamenjava postelje je potrebna

Vsi vemo, kako zelo pomemben je krepčilen spanec. Po napornem dnevu ima telo le osem ur, da se spočije, obnovi in pripravi na nove izzive. Teh osem ur mora torej biti karseda kvalitetnih, zato izberite ležišče, ki vam bo nudilo kar najboljši počitek.

Prav vsak izmed nas ima drugačne mere, želje in spalne navade, tako ležišče, ki bi ustrezalo vsakemu posamezniku, ne obstaja. Tudi v primeru, da se najdeta dve osebi z enakimi merami, imata različne želje in morebitne zdravstvene težave. Svetovati, katero ležišče izbrati, je tako precej težko. Seveda pa obstajajo smernice, ki nam omogočajo lažjo izbiro.

PRILAGODLJIVOST IN UDOBJE
Časi, ko smo spali na trdih ležiščih, so (na srečo) mimo! Zmotno prepričanje, da so trda ležišča dobra za hrbtenico, počasi tone v pozabo. Ortopedi so ugotovili, da je za hrbtenico najboljše ležišče tisto, ki se prilega našemu telesu in ga dobro podpre. Ležišče, na katerem se pritiski enakomerno razporedijo, ne bo povzročalo bolečin v hrbtenici, vratu ali kolkih.

Postelja naj se hrbtenici prilagodi.

DOLŽINA, VIŠINA, ŠIRINA
Da bo spanje karseda mirno in udobno, naj bo postelja čim večja. Idealna postelja naj bi bila 20 cm večja od vaše telesne višine, oziroma od višine višjega partnerja, seveda pa prej premerite spalnico, da boste za izbrano dimenzijo pravzaprav imeli prostor. Če je vaš prostor omejen pa posteljo raztegnite v višino. Ste vedeli, da so višje postelje zadnje čase pravi hit? Spati na postelji s povišanim podstavkom je nekaj povsem novega, hkrati pa vam višja postelja omogoča lažje vstajanje in leganje s postelje, za kar so še posebej hvaležne osebe z bolečinami v hrbtenici. Večina podjetij se je že prilagodila zahtevnemu trgu, tako je pri boljših ponudnikih posteljo mogoče dobiti v resnično vseh dimenzijah.

Nakup nove postelje naj ne bo nepremišljen

POSTELJA ČIM BLIŽJE DOMU
S posteljo in vzglavnikom imamo vsako noč neposreden stik, zato je dobro preveriti, ali so materiali naravni, zdravju in okolju prijazni. Na tej točki nakupa je dobro preveriti, kako dolgo pot je postelja naredila, preden je prišla do vas. Standardi drugod po svetu so bistveno nižji od meril, ki jih pripisuje Evropska unija.

POSLUŠAJTE SVOJE TELO!
Pri nakupu smo mnogokrat nepošteni do našega telesa. Prej kot njegove potrebe nas zanimajo dimenzije, barva lesa in seveda cena ležišča. Zavedati pa se moramo, da je nakup kvalitetne postelje investicija v naše dobro počutje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...