Jogijsko spanje - preizkusite jogo nidra

Jogijsko spanje – preizkusite jogo nidra

1 ura jogijskega spanja = 4 ure kakovostnega spanca

Jogijsko spanje oziroma joga nidra je tehnika sproščanja telesa s pomočjo vizualizacije in meditacije, ki postaja vedno bolj priljubljena. Za izvajanje joge nidra namreč ne potrebujemo nobenega predznanja s področja joge, vadimo pa lahko tudi sami doma.

Za koga je joga primerna?
Jogijsko spanje lahko izvaja kdor koli, tako odrasli kot tudi najstniki, še posebej pa ljudje, ki živijo hitro in stresno življenje. Jogijsko spanje vadijo predvsem ljudje, ki:

– se borijo s tesnobo,
– imajo težave z uspavanjem ali zbujanjem,
– ne spijo dovolj,
– so izpostavljeni velikem stresu,
– iščejo notranjo pomiritev in mir.

Kaj potrebujemo za vadbo?
Za jogijsko spanje potrebujemo le prostor, kjer lahko ležemo in se popolnoma sprostimo. V času izvajanja joge poskrbite, da vas ne bo nič motilo, izklopite mobilni telefon in si vzemite nekaj minut zase.

Na vadbo ali doma?
Jogijsko spanje lahko izvajate tako doma kot tudi »vodeno vadbo«. Če ne veste, ali vam bo takšna joga sploh všeč, najprej poskusite doma. Na spletu kroži ogromno posnetkov, ki vas vodijo skozi vadbo, vse kar morate storiti je, da se udobno namestite.  Za posnetek (v angleščini) kliknite tukaj: http://www.5809yoga.com/yoga-nidra.html

Navdušeni nad jogo nidra? Potem priporočamo, da obiščete delavnice ali vadbe joge. Jogijsko spanje boste izvajali pod strokovnim vodstvom poleg tega pa boste imeli utečen urnik in večjo disciplino. Vsi namreč vemo, kako težko se je včasih lotiti vadbe, tudi če se zavedamo, koliko nam koristi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...