Feng shui ureditev spalnice

Feng shui ureditev spalnice

Feng shui je starodavna kitajska veščina. Uporabljamo ga lahko na mnogih področjih, med drugim tudi ko urejamo našo spalnico.

Feng shui pravila:

1. Postavitev postelje
Po feng shui-ju je idealna postavitev postelje diagonalno od vrat. To pomeni, da vrata vidimo, a smo od njih dovolj oddaljeni. Ta postavitev nam omogoča zasebnost in nadzor.

2. Feng shui barve
Barve v spalnici morajo biti pomirjujoče in nežne. Priporočajo se predvsem kremni odtenki, odlična izbira pa je tudi nežno modra barva.

3. Ogledala
Ogledala v spalnici niso najboljša odločitev, a če brez njih ne gre, je tu nekaj nasvetov. Ogledala ni dobro postaviti direktno pred posteljo. Če se med ležanjem v postelji vidimo v ogledalu, ga pred spanjem zakrijmo. Po feng shui-ju ogledala namreč povzročajo prepire in nemiren spanec.

4. Elektronske naprave
Feng shui zagovorniki trdijo, da v spalnici ni prostora za elektronske naprave. Tako se izognemo zlu iz zunanjega sveta in se posvetimo sami sebi ter svojim najbližjim.

feng-shui-zdravo-spanje-2-215-11-470

5. Delo
Delo in spanje sta dve popolnoma različni stvari, zato ju moramo dojemati ločeno. To pomeni, da pisalna miza in gora papirjev iz službe v spalnici nimata svojega prostora. Spalnica je naše zatočišče, zato mora delo ostati zunaj njenih vrat.

6. Umetnost
Feng shui priporoča, da so slike na stenah spalnice pozitivne in pomirjujoče. Najbolj primerne so slike narave in slike, ki nas motivirajo. Motivacijsko sliko je dobro postaviti nasproti postelje, saj je tako prva stvar, ki jo vidimo, ko se zjutraj zbudimo.

7. Manj je več
V spalnici je priporočljivo imeti le najnujnejše stvari. Več stvari kot imamo, težje bomo našli ravnotežje. Torej, če nismo prepričani, da potrebujemo dodaten stol ali dodatno luč, je ne postavljajmo v spalnico.

8. Rastline
Po feng shui-ju rastline posedujejo preveč energije, da bi se umirili in dobili počitek, ki ga potrebujemo. Če rastlin ne moremo dati drugam, jih postavimo izven našega vidnega polja, ko ležimo v postelji.

9. Spalnico dojemajmo kot otok zelenja. Spalnica ni prostor za negativno energijo. Je naš pobeg od stresnih situacij, ki jih doživljamo čez dan. Spalnica je naš mirni kotiček, kjer se spočijemo in si naberemo nove energije za naslednji dan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...