Dobro spanje + Zdrav zajtrk = Odličen dan

Dobro spanje + Zdrav zajtrk = Odličen dan

Pripravite imunski sistem na mrzle dni s polnim kozarcem vitaminov za zajtrk. Prehladom in smrkanju se lahko izognete na okusen način:
Jabolko na dan prežene zdravnika stran
Star pregovor pravi, da se prehladom lahko izognemo z jabolkom. Če ste eden izmed tistih, ki težko jedo samo jabolko preizkusite spodnji recept.

Naribana jabolka po Jamiejevo
– jabolko
– ovseni kosmiči ali muesli
– cimet
– jogurt

Jabolko naribajte, dodajte kosmiče, cimet in jogurt. Vse skupaj dobro premešajte in postavite v hladilnik. Najbolje je, če zajtrk pripravite zvečer in ga čez noč pustite v hladilniku, da se okusi popolnoma prepojijo.
Več receptov za zdrav zajtrk z muesliji lahko poiščete tukaj: Muesli

jabolka-zdravo-2013-11-500

Kozarec vitaminov
Naše telo v zimskih dneh potrebuje veliko vitaminov, ki si jih lahko zagotovite z jutranjim smutijem. Če ste zjutraj na tesnem s časom, si smuti natočite v stekleničko in ga vzamite na pot. Mogoče vam uspe celo prepričati sodelavce, da skupaj investirate v mešalnik. Preizkusite naš recept, ki ga uporabljamo predvsem v zimskih dneh.

Zimski smuti
– jabolko
– banana
– cca 10 goji jagod
– malo limone
– med

smutiji-zdravospanje-470

Priprava je preprosta, sadje operite, narežite in ga skupaj z ostalimi sestavinami zmiksajte v mešalniku. Limono in med dodajte po okusu, če imate radi slajše smutije, dodajte več medu, če vam je všeč kiselkast okus, dodajte več limone.

Namig: Zimska različica smutija vsebuje tudi ščepec cimeta 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...